І хоча формально Шато було створено наприкінці ХХ століття, коріння місцевого виноробства сягають початку ХІІІ століття. Про це можна дізнатися багато цікавого у Музеї винороба, який входить до комплексу Шато. Відвідувачам розкажуть про Чиза – реальну історичну постать, на честь якого і було названо Урочище Чизай. А ще ви зможете побачити старовинний прес для вина, який використовували 300 років тому.
Посеред виноградної плантації, на якій вирощують сировину для майбутніх напоїв, розташований ресторан “Chizay. Мала Гора”. В меню – традиційні закарпатські страви та витончені страви європейської кухні. Звісно ж, тут вам запропонують посмакувати винами Chateau Сhizay.
А потім обов’язково придбайте пляшку місцевого вина у магазині Шато. Адже вино, зрештою, є головною принадою локації. Вино тут виготовляють виключно з власного винограду. І це лише перша цікавинка виноробні. Chateau Chizay мають унікальний для України сертифікат для виробництва кошерного вина. Віднедавна тут виготовляють Ice Wine та легендарну “Троянду Карпат”.
Та найбільш символічним з усіх вин є серія “Сакура Закарпаття”. Це вино закорковують пляшки виключно в період цвітіння сакури.
Закарпатська область, Урочище Чизай,1, Берегове
48.2263072 | 22.6380254