Шафран вважається найдорожчою спецією у світі. Щоб отримати 1 кілограм спецій, потрібно 200 тисяч крокусів. Приправа виготовляється з червоної приймочки квітки, тому її ще іноді називають «червоним золотом».
Починали фермери з 5 соток землі. Зараз же крокусові поля займають понад 3 гектари. Щоби потрапити на період цвітіння, потрібно приїздити наприкінці вересня — на початку жовтня.
Висушений шафран потрапляє до українських ресторанів, кондитерських та сироварень. 1 грам херсонської спеції коштує 150 гривень. Крім шафрану, фермери вирощують спаржу, а з 2018 року випадково придбали ще цибулини тюльпанів і тепер у своєму господарському арсеналі мають ще тюльпанове поле «Маленька Голландія».
Херсонська область, вулиця Софіївська, 112, селище Любимівка
46.797657792345845 | 33.584106815706775
Щоденно з 9:00 до 18:00