Щоранку молоко свіжого надою доставляється в сироварню, де воно фільтрується, пастеризується, сквашується чистими бактеріальними культурами і згущується молочними ферментами.
Отримавши сирний згусток, сировар повільно розрізає його на частини, які потім використовуються для отримання сирного зерна. Далі сирне зерно миється очищеною питною водою, вимішує і формується в сирний пласт, де воно ущільнюється і визріває.
Сформованим сирним пластом сировар наповнює форми для сиру і відправляють в сирний прес для видалення залишків сироватки. Після пресування сир витримується в формах до ранку. Потім його витримують в розсолів ваннах (від 24 до 48 годин).
Після цього часу сирну головку виймають, дає час розсолу стекти і випарується з поверхні. Потім обсушенний сир покривають захисним полімерним покриттям на водній основі і воском.
Сумська область, вул.Харківська,5 Сумы
50.9042484 | 34.8104197
tt7dr409wok
Katya Chelestowa
Alisa Toropova
Ihor Vusyk