До полонини з села Шешори веде еколого - пізнавальна стежка, яка так і називається «На Росохату». Він простягається на 860 метрів через річку Пістинька, гірський потік і печеру Довбуша. Остання відома ще під назвою печера Даж-Божа. Вона являє собою рукотворний підземний коридор в ущелині в скелі від рогу хребта Корми–Тура довжиною 27 метрів і висотою від 2-х до 4-х метрів. Дослідники вважають, що це були стоянки племен карпів, які мешкали тут близько трьох тисяч років тому. Вони були мисливцями і дуже імовірно, що дана печера використовувалась для зберігання здобичі. Деяким частинам печери приписується і оборонне значення, зокрема вартівня і укриття для жителів.
На самій полонині знаходиться колиба з сироварнею, де протягом шести місяців живуть гуцульські пастухи і виготовляють сир, масло, вурду та бринзу. Усе це можна там спробувати і придбати. Крім того, можна навіть отримати майстер-клас від чабана Василя Миколайовича по приготуванню сирів і навіть спільно приготувати справжній карпатський банош.