Ви мусите дозволити Javascript у вашому браузері для оптимальної роботи сайта і відображення розділів повністю.

Тварини тут найголовніші: чек-лист обов'язкових справ в екопарку «Медвино»

30.01.2022
5017

Залишити кам’яні джунглі на день і поринути в захоплюючу подорож екопарком «Медвино» — must do у списку «Чим зайнятися у вікенд».

«Медвино» розташований за 120 кілометрів від Києва і являє собою кілька десятків гектарів лісу, відкритого простору та водойм, де в повній свободі мешкають дикі тварини. А туристи, які приїжджають до екопарку, можуть із цікавістю спостерігати за цим захоплюючим видовищем.

Один із головних меседжів «Медвино» — люди в гостях у тварин. Саме тварини тут найголовніші. Важливо знати, що це не зоопарк, мешканці парку не живуть у тісних клітках та гіди не змушують їх бути контактними.

У «Медвино» можна на відстані витягнутої руки побачити зграю оленів, що тікають вдалину, або допитливих коней Пржевальського, які не проти познайомитися ближче. Однак робити цього гіди не рекомендують. Ще можна з вітерцем покататися на сафарі-машині повз індійських буйволів із самкою на чолі, які відпочивають у водоймі, погладити ручного оленя Жизель, погодувати лам, якщо вони в хорошому настрої, і багато чого іншого.

Ділимося чек-листом обов’язкових справ, який стане вам у нагоді в «Медвино».

  1. Бронюйте екскурсію заздалегідь, оскільки вони проходять за графіком. Ви можете вибрати групову чи індивідуальну екскурсію на власному авто, квадроциклах чи баггі — як забажаєте. Усіх туристів супроводжує гід, який розповість, чим все-таки відрізняється зубр від бізона, чому в буйволів править матріархат, до кого й чому в екопарку краще не наближатися, а кого можна погладити за вушком.
  2. Для повноти відчуттів рекомендуємо орендувати баггі або квадроцикли та вирушити в захоплююче сафарі парком. Впевнені, такий вид транспорту не залишить вас байдужими.
  3. Купіть у гіда моркву, щоби погодувати тварин. Деяких із них, наприклад декілька верблюдів, що живуть тут, такі ласощі дуже люблять, і вони, якщо захочуть, підуть на контакт. Залишіть кілька морквин для дорослих лам та їх дрібного потомства. Але будьте пильні: у лам досить норовливий характер і вони можуть плюватися на «знак подяки».
  4. Не засмучуйтесь, якщо не побачите всіх тварин. Іноді деякі з них відмовляються підходити близько, їх можна спостерігати здалеку. А деякі взагалі щезають із поля зору. У «Медвино» досить багато диких тварин: це олені, кулани, бізони, зубр, верблюди, коні Пржевальського, лами, буйволи й навіть дзвінкі бабаки. Усі вони живуть у місці, максимально наближеному до їхнього звичного середовища проживання, і постійно перебувають у русі: переміщаються до водопою, відчувають страх і збігають, просто ходять без настрою. Усе, як у справжньому сафарі. Зате яким сильним буває почуття захоплення, коли, наприклад, вдається роздивитися близько величного зубра чи верблюда.
  5. Зробіть кілька селфи з ламами. Вони неймовірно фотогенічні.
  6. Познайомтеся з ручним оленятком Жизель, якого з народження вигодовували та вирощували в повній безпеці місцеві оленярі. Часто дорослі олені відмовляються від новонародженого потомства. У цьому випадку тварину врятували, і вона стала ручною завдяки постійному контакту з людьми. Незабаром Жизель повернеться у великий вольєр до інших оленів, але завжди відчуватиме інтерес до людей.
  7. Постежте за оленями в бінокль. За своєю природою вони досить полохливі тварини й рідко підпускають до себе людей, але за допомогою бінокля вам вдасться добре роздивитися благородних оленів, плямистих і несміливих ланей і козуль.
  8. В екопарку живе велика кількість бабаків. Періодично вони вибігають із нір цілими сім’ями погрітися на сонці. Бабаки видають характерні звуки, тим самим перегукуючись між собою, а іноді й попереджаючи один одного про небезпеку у вигляді хижаків. Загалом, побачити бабаків потрібно обов’язково.
  9. Замовте смачний обід із димком, який готуватиметься на багатті, доки триває екскурсія. Ми можете поласувати картоплею з хрусткою скоринкою, наваристою шурпою, шашликом та іншими частуваннями. Апетит на природі не змусить себе довго чекати.
  10. Побувайте в маленькій сироварні на дегустації сирів, яка є частиною екскурсії. Тут сировар Володимир, який має 10 років досвіду роботи на крафтових сироварнях у Неаполі, створює бринзу, сулугуні, качокавалло та багато інших сирів. Їх усі можна скуштувати разом із сезонним медом, який видобувається на місцевій пасіці.
  11. Купіть головку сиру, що сподобався, додому. Так ви зможете насолоджуватися спогадами про маленьку пригоду в «Медвино» ще декілька днів.

Розвивайте «зелений» туризм в Україні, досліджуйте раніше незвідані місця — і на вас чекає безліч вражаючих відкриттів.

Автор: Владислава Шкіль

Відгуки 0

Немає відгуків

Підпишіться на розсилку новин та пропозицій від discover.ua і наших партнерів

Натискаючи кнопку, ви погоджуєтесь із Правилами та умовами.