Будинок-музей та домашня пекарня “Хлібна к'ща” у Криничному (вимовляється як “хлібна кишта”, що по-болгарськи означає “хлібний дім”) – це приватна садиба криничанської фольклористки Тетяни Янчової-Дукової. Гостям пропонують екскурсію будинком-музеєм, демонстрацію випічки хліба на заквасці та традиційних болгарських хлібобулочних виробів, майстер-клас з їх виготовлення, дегустацію готової продукції, виконання болгарських пісень у супроводі народних інструментів.
Експозиція будинку-музею розповідає про культуру, ремесла, побут і їжу бессарабських болгар. Представлено виставку тканих виробів початку-середини XX ст. "Довге полотно життя".
На дегустаціях пропонуються страви традиційної болгарської кухні:
- кашочка ут пуленці (крем-суп із курчати);
- лозена сармъ (голубці у виноградному листі з булгуром);
- агнешка чурбъ (суп з м'яса ягняти);
- риба сас булгур (риба запечена з цибулею та булгуром);
- бринза, овочеве нарізування;
- курбан;
- домашній хліб;
- хлібобулочні вироби: буки, зельник, тутманік. Тривалість дегустації – 40 хв. Максимальна група – 30 осіб.
Будучи учасником проекту “Дорога вина та смаку Української Бессарабії”, садиба “Хлібна к'ща” надає еногастрономічні туристичні послуги європейських стандартів якості та безпеки.
Одеська область, вул. Інзовская, 102, с. Криничне
45.5365571 | 28.6660593
сесезонно за попередньою домовленістю